Risingflowradio
Image default
Mode en Kleding

Hoezo geen bont!?

Als je over bont begint zijn er altijd mensen die zeggen “zielig dat bont”! Dit is een beetje te vergelijken met vleeseters en vegetariërs.

Je zal namelijk altijd mensen tegenkomen die of voor of tegen bont zijn. Ikzelf maak mij er niet zo druk om, hoewel het ergens wel zielig is overheerst het feit dat ik bont ontzettend mooi vind en lekker vind voelen het zielige.

Vooral jongeren leggen de link tussen dierenleed en bont niet en daarom is het dan ook erg populair onder de jongeren. Natuurlijk dragen ook veel volwassenen echt bont maar dit is vaak een wat meer bewustere keuze.

Als jij dit, net als ik, ook zo hebt dan is dit artikel voor jou. Wanneer je tegen bont bent hoef je hier niet verder te lezen, ik ga het namelijk hebben over waarom een jas met bontkraag nou leuk is en waarom het je in de winter goed warm houdt.

Wat is er mooi aan een bontkraag?

Vaak word het dragen van bont als een statussymbool gezien. Het is dan ook zo dan de meeste “superrijke” vaak te zien zijn in opzichtige bontjassen die er prachtig uit zien.

Bont is namelijk niet goedkoop, zeker niet als een jas alleen maar hieruit bestaat, en dit is dan ook de reden dat mensen vaak hun status proberen uit te straling door een majestueuze bontkraag op hun winterjas te dragen of zelf een jas die alleen maar uit bont bestaat.

Vooral de dames jassen met bontkraag komen in heel veel verschillende maten, vormen en kleuren. Toch blijven de heren en kinderjassen niet ver achter.

Waar het op neer komt is het volgende: Bont staat chique en stoer tegelijk!

Dit is dan ook te reden waarom de jassen met bontkragen elke winter de laatste paar jaren weer terugkomen. Zoals je hieronder straks gaat lezen is bont, naast dat het zo goed staat, ook nog eens functioneel en houd het je net even een beetje extra warm dan wanneer je geen bont op je winterjas draagt.

Wat draagt bont dan bij aan de warmte?

Iets wat algemeen bekend is over bont is dat het erg goed isoleert en dus goed de warme binnen houd en de kou buiten. Dit geld wanneer het bont nog bij de dieren is maar ook wanneer het word verwerkt naar een kraag of jas.

De reden hiervan is dat bont uit veel verschillende lagen bestaat die, zowel de warmte naar buiten als de kou naar binnen, filteren. Naast de verschillende lagen doen ook de losse haren van bont hieraan mee.

Ook is het zo dat, doordat de haren tegen elkaar aan wrijven bij elke beweging, er warmte word opgewekt tussen de haren. Dit word dan gemengd met de lucht die op dat moment tussen de vacht gevangen zit en verwarmt dit.

Dus waar komt het op neer?

Naast dat bont er mooi uit ziet houd het je ook nog eens daadwerkelijk warm! Dit is natuurlijk één van de eigenschappen die nodig zijn voor een winterjas.

Wanneer er dus bont is verwerkt in de winterjas die je wilt gaan aanschaffen kan je er dus, vaak, zeker van zijn dat dit ook helpt bij de isolerende werking van een winterjas.

Wanneer een jas gevoerd is met bont kan het enorm veel warmte extra geven maar ook alleen een bontkraag helpt al snel om het warmer te krijgen omdat deze de koude lucht die normaal via je nek naar binnen komt zo veel als mogelijk is tegenhoud.

Happy bont shopping!

 

 

 

https://airforcejassen.shop/

Gerelateerde artikelen

Garmin – Een merk met traditie en ervaring

Wat is duurzame mode?

Op mannenweekend, wat kun je verwachten?