Risingflowradio
Image default
Bedrijven

Zoek jij werk in de zorg op Curaçao? Drie tips

Ben jij op zoek naar werk in de zorg en zie je het wel zitten om aan de slag te gaan in Curaçao? Of ben je wel eens naar Curaçao op vakantie geweest en ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden om daar aan de slag te gaan? Wat de reden ook is dat je interesse hebt in zorg werk op Curaçao, in dit artikel helpen we je op weg met drie tips.

 

Tip 1. Er is veel werk op Curaçao

Op Curaçao is er werk in overvloede. Of je nu werk in de zorg of het toerisme of een andere sector zoekt: ze zijn altijd blij met mensen uit Nederland. Nederlanders hebben vaak een hoog opleidingsniveau en hebben in Nederland waardevolle skills ontwikkeld, die ze meenemen naar Curaçao. Ook niet onbelangrijk natuurlijk is dat Nederlanders de Nederlandse taal goed beheersen. Gezien de vele Nederlanders die op Curaçao verblijven, is dit een groot voordeel.

 

Tip 2. Begin op tijd met het leren van Papiamento

Als je op Curaçao in de zorg aan de slag wilt, dan is het belangrijk om op tijd te beginnen met het leren van Papiamento. Dat is namelijk de taal die op Curaçao door de locals wordt gesproken. Nederlands zul je ook genoeg om je heen horen, maar de moedertaal van de Antillianen is Papiamento. Papiamento is een creooltaal die veel woorden uit het Spaans, Portugees maar ook het Nederlands en Engels bevat. Daarnaast zijn er veel woorden terug te leiden tot de West-Afrikaanse talen die de voorouders van de huidige bevolking van Curaçao generaties geleden spraken.

 

Tip 3. Zoek een woning op Curaçao

Het is ook aan te raden om ruim voordat je naar Curaçao vertrekt een geschikte woning te zoeken. Zet dus twee lijntjes tegelijkertijd uit: ga aan de ene kant op zoek naar werk, maar begin ook op tijd met je zoektocht naar een geschikte woonruimte. Het laatste wat je wil is namelijk dat als je (nacht)diensten moet draaien in de zorg, je gedonder hebt met luidruchtige buren, slecht werkende voorzieningen als stroom en gas of een onveilige buurt.

Gerelateerde artikelen

Acht relatie eigenschappen en vaardigheden voor goed leiderschap

Gebruik maken van een goede Hitachi accu eb9b

Start je eigen franchise adviesbureau