Risingflowradio
Image default
Bedrijven

Alles over VeChain

Er zijn heel wat cryptocurrencies te vinden op tradingplatforms. De bekendste cryptocurrency is Bitcoin, deze is bij vrijwel iedereen bekend. Een minder bekende cryptocurrency is VeChain, ook wel bekend als VeChain Thor. VeChain nieuws zul je niet snel horen. Wij vertellen in dit artikel alles met betrekking tot VeChain.

Wat is VeChain?

VeChain Thor is een platform dat gebruik maakt van Blockchain. Zij hebben een vrij uniek doel, namelijk: de kwaliteit en authenticiteit van goederen, luxeproducten en merken bevestigen. Daarnaast biedt het alle informatie aan over goederen die je maar kunt bedenken.

In 2018 vond een rebranding plaats bij Thor, die er voor zorgde dat ook externe bedrijven gebruik kunnen maken van het VeChain netwerk. Er zijn vele industrieën die gebruik maken van het netwerk. Onder andere bedrijven binnen: landbouw, luxegoederen, medicijnen, overheden, voedsel en logistiek maken gebruik van het netwerk.

Hoe werkt VeChain?

Tegenwoordig worden een hoop producten nagemaakt. Het gebeurt vaak zo goed dat het echte product niet meer te onderscheiden is van het neppe product. Hiervoor is VeChain ontwikkeld. Het netwerk maakt gebruik van drie technologieën, waarmee producten op het netwerk gescand kunnen worden. Vervolgens krijg je te zien of het product authentiek en van goede kwaliteit is. De technologieën die door VeChain gebruikt worden zijn:

–          RFID-tags

–          NFC-chips

–          En de welbekende QR-code

Het verschil tussen VET coin en Thor crypto

Sinds VeChain overging in VeChain Thor, zijn er twee valuta op de markt gekomen. Zo is er namelijk de VET (VeChain tokens) en de Thor Power (THOR). VET wordt door een hoop bedrijven gebruikt als slim betaalmiddel om transacties uit te voeren binnen het VeChain netwerk. Hoe meer VeChain coins een bedrijf heeft, des te meer rechten en prioriteiten het bedrijf heeft. Thor power wordt gebruikt om slimme contracten af te sluiten. Het werkt ongeveer hetzelfde als de GAS-tokens bij het netwerk NEO.