Risingflowradio
Image default
Bedrijven

Start je eigen franchise adviesbureau

Adviesbureaus zijn er talloze in Nederland maar als je voor jezelf wilt beginnen kun je er ook voor kiezen een franchise adviesbureau op te starten. Het grote voordeel is dat je binnen een franchise constructie gebruik kunt maken van de kennis van andere ondernemers.

Lees waaraan je dient te voldoen

Als je reeds een adviesbureau hebt in de administratieve, boekhoudkundige of belasting sector kun je je aansluiten bij Kubus. Zij werken als coöperatie in deze branche. Niet iedereen kan zich bij hen aansluiten want je dient wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Deze kun je lezen op de website maar het is belangrijk dat je reeds een eigen adviesbureau hebt of in deze branche werkzaam bent. Zo heb je reeds de nodige ervaring op dit gebied waarmee je dan ook de andere leden weer kunt verder helpen indien nodig.

Vraag om meer informatie als het niet duidelijk is

Om precies te weten wanneer je in aanmerking komt om als franchisenemer bij Kubus te werken kijk je het beste even op de website wat de vereisten zijn. Is het je niet helemaal duidelijk of weet je niet zeker of het wel bij jouw bedrijf past dan kun je ook altijd van tevoren informatie inwinnen. Hiervoor gebruik je het contactformulier dat je op de website vindt, pleeg je een telefoontje of stuur je even een mailtje.

Kijk of je naar een presentatiedag kunt

Daarnaast organiseert Kubus ook zogenaamde presentatiedagen. Om hiervoor in aanmerking te komen stuur je een recent CV en motivatie op naar Kubus en kijkt een selectiecommissie of je geschikt bent. Dit gebeurt op deze manier omdat het aantal plaatsen voor deze presentatiedagen beperkt is en niet iedereen eraan kan deelnemen. Ben je als ondernemer geschikt dan ontvang je een uitnodiging om deel te nemen.

Zelfstandig maar met hulp

Voordeel van werken als franchisenemer is dat je toch zelfstandig blijft maar kunt profiteren van de zaken die de coöperatie voor je regelt. Dit zijn veelal overhead zaken maar je kunt ook gebruik maken van de kennis en ervaring van de andere ondernemers.