Risingflowradio
Image default
Onderwijs

Een cultuurdag vol CKV-activiteiten

Een dag vol kunst en cultuur

Een cultuurdag op school, vol activiteiten die leerlingen enthousiasmeren, prikkelen en uit hun comfortzone halen: steeds meer scholen kiezen ervoor om regelmatig een dag met een breed aanbod aan kunstzinnige workshops te organiseren voor hun leerlingen. En dat is niet zonder reden: leerlingen zijn namelijk vrijwel zonder uitzondering enthousiast en houden er een positieve gedeelde ervaring aan over, waar ze de rest van het jaar samen op terug kunnen kijken. En dan hebben we het nog niet eens over alle dingen die ze leren tijdens zo’n dag! Bijvoorbeeld samenwerken, zich verplaatsen in een ander, creatief werken met techniek en het fysiek, verbaal of muzikaal uiten van denkbeelden en emoties.

Gebruik de cultuurdag voor CKV

Zo’n cultuurdag is ook bij uitstek geschikt om een bijdrage te leveren aan het vak CKV. Uit een gevarieerd programma kunnen de leerlingen zelf kiezen aan welke CKV-activiteiten zij graag deel willen nemen. En je kunt het bij het samenstellen van het programma zo gek maken als je zelf wilt! Het kan een dag worden van dans, muziek en theater, maar ook een dag van rap, vloggen en augmented reality.

Het organiseren van een cultuurdag

Een cultuurdag organiseren kost best veel tijd. Dat begint natuurlijk al met keuzes over de invulling van de dag: want welke workshops passen er nou het beste bij de behoeften van de school? Welke materialen zijn er beschikbaar en wie kunnen de workshops verzorgen? Daarna moet alles nog praktisch geregeld worden: wie maakt het draaiboek, waar kunnen leerlingen zich inschrijven voor de workshops en wie zorgt ervoor dat alles op de dag zelf soepeltjes verloopt?

Professionele organisatie

Wij organiseren al sinds 2005 met veel plezier cultuurdagen op middelbare scholen door heel Nederland. We werken samen met talloze professionals die over de nodige ervaring (en het enthousiasme!) beschikken om de allerbeste workshops neer te zetten voor jouw leerlingen. De materialen nemen wij mee en ook de organisatie vooraf en de coördinatie op de dag zelf nemen wij je graag uit handen. Neem dus gerust een keer contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is. Wij vertellen het je graag: kunsteducatie is en blijft nou eenmaal ons favoriete gespreksonderwerp!

https://www.kleinkunstig.nl