Risingflowradio
Image default
Onderwijs

3 fantastische muziekworkshops voor de basisschool

De veelzijdigheid van muziek

Wie aan kunsteducatie wil doen, kan natuurlijk uitpakken met een activiteitendag op school waarin allerlei kunstdisciplines in verschillende workshops aan bod komen. Maar soms weet je heel goed wat je wilt. En soms is dat zonder enige vorm van twijfel: muziek! Maar dan ben je er nog niet. Want binnen de kunstdiscipline muziek, zijn er nog steeds een hele hoop activiteiten mogelijk. Muziek maken is namelijk ontzettend veelzijdig. Wij zetten een aantal van onze favoriete muziekworkshops voor de basisschool onder elkaar.

Muziekworkshops voor de basisschool

Bij het organiseren van muziekworkshops voor de basisschool, moet je natuurlijk rekening houden met de behoeften van verschillende groepen. Niet alle workshops zijn per definitie geschikt voor alle kinderen, leeftijden of groepssamenstellingen. Maar er is sowieso voor ieder wat wils en vaak kan er aan de precieze inhoud van workshops ook nog naar behoefte geschaafd worden.

Lipdub

Misschien weet jij niet wat een Lipdub is, maar je leerlingen weten het absoluut. Onze ervaring is dan ook, dat een workshop Lipdub een gegarandeerd succes is. Een Lipdub is een videoclip die in één keer opgenomen wordt en waarin alle deelnemers het liedje playbacken. Het is online een populair videoformat. Aan zo’n Lipdub doen vaak honderden mensen mee. Vaak heeft een Lipdub ook iets brutaals. Extra leuk dus om er met de hele school eentje te maken!

Streetbeats

Niet alle kinderen zijn in de gelegenheid om een muziekinstrument te bespelen. Het is jammer dat muziek maken vaak alleen met instrumenten in verband gebracht wordt, maar met de workshop Streetbeats komt daar verandering in! Daarin leren we kinderen de basis van slagwerk toe te passen op tonnen, vaten en jerrycans. Om uiteindelijk tot een indrukwekkend ritmisch samenspel te komen. Een super leuke en leerzame ervaring, waar kinderen vooral van onthouden, dat echt óveral muziek in zit.

Musical

Musicals bestaan al heel lang en lijken voorlopig alleen nog maar in populariteit toe te nemen. En dat is niet zonder reden! Net zo goed als dat ieder mens van muziek houdt, houdt ieder mens namelijk ook van verhalen. In een workshop Musical Zingen leren kinderen om emotie en zangtechniek samen te brengen in een spetterend theaternummer, waarin ze zichzelf presenteren als échte musicalsterren.

https://www.grotebroer.nl

Gerelateerde artikelen

Voorbereiden van Engelse bijles in Soest

Hiphop op school

Een cultuurdag vol CKV-activiteiten