Risingflowradio
Image default
Bedrijven

Betonvloer egaliseren

Als je een nieuwe vloer wilt gaan leggen kom je er vaak pas achter: de vloer is niet helemaal recht. Voor je je nieuwe vloer gaat leggen is het noodzakelijk om eerst je betonvloer te egaliseren. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je ondervloer de nieuwe vloer zal beschadigen. En dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Daarom is het belangrijk om voor je je nieuwe vloer gaat leggen, eerst je betonvloer te egaliseren.

Zelf je betonvloer egaliseren

Het is aan te raden dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Dan weet je zeker dat het goed gaat en je niet achteraf erachter komt dat het toch niet goed gegaan is. Echter brengt dit natuurlijk wel kosten met zich mee. Kosten die niet iedereen zomaar even heeft. Je kan er dan voor kiezen om je betonvloer zelf te egaliseren. Dit vergt echter wel enige handigheid. Voor je zelf aan de slag gaat zul je je eerst goed moeten inlezen. Verzamel alle informatie die je kan vinden en lees alles goed door. Let op tips van andere klussers en onthoud deze goed. YouTube is ook een goede oplossing. Dit platform staat vol met instructiefilmpjes. Bekijk er een aantal goed en doe je er voordeel mee.

Duurt het lang om een vloer te egaliseren?

Zodra je volledig geinformeerd en ingelezen bent, kun je met de klus beginnen. Een betonvloer egaliseren is in principe zo gedaan. Echter ligt dit natuurlijk wel aan de grootte van je ruimte. Toch kun je niet nog dezelfde dag beginnen met het leggen van de vloer. Houd namelijk rekening met een droogtijd van het cement. De richtlijn is twaalf uur voor het drogen. Maar de meeste klusbedrijven adviseren om een droogtijd van 24 uur aan te houden.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/