Risingflowradio
Image default
Woning en Tuin

Versnipperaar voor snoeihout

Je hebt een aantal bomen gekapt, wat moet je nu met het hout doen? Hout is erg gewild materiaal, het is duurzaam en heeft een mooie uitstraling. Wanneer je bomen kapt of takken afzaagt, is het daarom mooi als het hout weer een andere functie kan krijgen. Een mogelijkheid is om het snoeihout te versnipperen met een Tielbürger versnipperaar. Deze houtsnippers kunnen voor andere doeleinden gebruikt worden.

Een pad met snoeihout

Met een versnipperaar kun je van hout houtsnippers maken. Deze kleine blokvormige stukjes hout kunnen bijvoorbeeld weer gebruikt worden voor het bedekken van een pad. Zo creëer je een natuurlijk pad wat er ook nog eens mooi uit ziet. Belangrijk is dat je de snippers op paden met een voedselrijke ondergrond gebruikt. De houtsnippers remmen de groei van onkruid af en gaat snelle verdamping van het bodemvocht tegen. Dit is een mooie en duurzame optie! 

Versnipperen of hakselen?

Versnipperen en hakselen zijn twee verschillende manieren om hout te verwerken. Een hakselaar snijdt de vezel in de lengterichting, dit zorgt ervoor dat het hout splijt. Voordeel van hakselen is dat het hout sneller composteert. Een versnipperaar snijdt het hout ongeveer gelijke stukken, zonder rekening te houden met de structuur.

Versnipperaar van Tielbürger

Bij het versnipperen van hout zijn er een aantal dingen belangrijk: veiligheid, betrouwbaarheid en capaciteit. De versnipperaar van Tielbürger is van een hoge kwaliteit. Het bevat een krachtige Honda motor met oliebewaking. Daarnaast zorgt het frame van solide buizen voor veel stabiliteit. De versnipperaar beweegt zich op drie luchtbanden. Dit draagt ook bij aan de stabiliteit, maar zorg er ook voor dat hij wendbaar is.

Met de extra geharde messen wordt het hout in snel tempo vermalen. Voor een optimale veiligheid is hij voorzien van ene stevig veiligheidsgordijn. Dit gordijn voorkomt dat het hout terugspringt.