Risingflowradio
Image default
Woning en Tuin

Hier moet je op letten bij het inrichten van je slaapkamer

Heb je een nieuw huis met een nieuwe slaapkamer of ben je uitgekeken op je slaapkamer, dan is het tijd om de slaapkamer opnieuw in te gaan richten. Een slaapkamer inrichten is niet zo makkelijk. Er zijn verschillende onderdelen die niet mogen ontbreken in de kamer waar je tot rust komt, en daarnaast wil je ook dat de slaapkamer een mooie uitstraling heeft. De uitstraling die jij mooi vind ligt natuurlijk aan de smaak, maar er zijn wel een aantal onderdelen die dit kunnen beïnvloeden. Verder in deze blog wordt besproken wat niet mag ontbreken in de slaapkamer en worden er enkele tips gegeven voor het zorgen van de perfecte uitstraling.

Essentiele meubels

Het bed is het belangrijkste onderdeel in de slaapkamer, en daar moet ook niet in bespaart worden. Het matras en het bed zijn belangrijk voor de gezondheid van de mens. Een mens heeft voldoende nachtrust nodig, en dit moet gebeuren zonder het lichaam aan te tasten. Een bed moet dus ten eerste lekker liggen en zorgen voor een goede nachtrust, daarna moet een bed natuurlijk ook een mooie uitstraling hebben. Je hebt verschillende soorten bedden met al hun eigen voor- en nadelen. Naast het bed heb je ook andere meubels nodig voor in de slaapkamer. Een mooie grote kledingkast, een mooi nachtkastje en een commode of mooie make-up tafel mag in veel slaapkamer niet ontbreken.

Opbergruimte

Net is al besproken dat je verschillende meubels nodig hebt voor in de slaapkamer. Dit doe je voor een goede nachtrust maak ook voor de uitstaling. Tevens heb je deze meubels nodig voor opbergruimte van verschillende spullen. Je wilt graag dat de slaapkamer mooi overkomt, en dit doe door een opgeruimde slaapkamer. Het is dus belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen in de slaapkamer. Dit doe je door kasten neer te zetten, zoals kledingkasten en commodes, maar dit kan je ook doen met andere mogelijkheden. Sommige slaapkamers zijn niet zo groot, en dus moet je creatief zijn. Tegenwoordig kan je bijvoorbeeld ook bedden krijgen met opbergruimte. Dit is opbergruimte die in veel gevallen onder het bed zitten, doormiddel van lades, maar dit kan ook zitten in het hoofdbord van het bed of aan de achterkant. Haakjes en planken aan de muur geven ook extra opbergruimte voor bijvoorbeeld een badjas of een ander kledingstuk.

Uitstraling

De uitstraling van de slaapkamer wordt naast de meubels ook beïnvloed door andere onderdelen. Een mooi bed bijvoorbeeld is natuurlijk goed voor de uitstraling, maar zonder een leuk dekbed of goeie kussens ziet het bed er ook meteen minder uit. Verder is de uitstraling van de meubels afhankelijk van de kleuren en uitstraling van de muur. Spierwitte muren stralen geen rust uit, en laten sommige meubels minder mooi naar voren komen. Kies bijvoorbeeld voor een ander kleurtje, het liefste een zachte kleur. Verder is een mooie foto, een schilderij of een muursticker ook vaak een leuke toevoeging voor aan de muur. Verder heb je ook nog andere accessoires mogelijkheden zoals het toevoegen van een kleed of tapijt, en misschien ook wel een belangrijk onderdeel de verlichting. Een mooi nachtlampje op het nachtkastje kan erg belangrijk zijn. Verlichting is belangrijk voor het lezen van een boek of iets anders, maar je kan ook sfeerverlichting toevoegen die alleen gericht is voor de uitstraling.