Risingflowradio
Image default
Hobby en vrije tijd

Een eenvoudige en goedkope manier om uw houtgereedschap te slijpen.

Een eenvoudige en goedkope manier om uw houtgereedschap te slijpen.

Wanneer je de favoriete tijdschriften leest, denk je misschien dat je dure Japanse waterstenen, perfect bewerkte platte diamantplaten, ingewikkelde gemotoriseerde slijpopstellingen en het geduld van een zenmeester nodig hebt.

Maar dat is niet waar!

Ik kende een man die zijn slijpset in een envelop droeg! Aan het begin van de vergadering van de houtsnijclub zat hij aan zijn tafel, trok zijn met schuurstof bedekte 600 korrelige natte schuurpapier en een strop te voorschijn en slijpte terwijl hij luisterde naar het zakelijke einde van de vergadering. Tegen de tijd dat het snijwerk begon, had hij een vlijmscherp mes.

Om de beste rand te krijgen op een houtbewerkingmes dat gebruikt zal worden om enkele van de zachtere houtsoorten te bewerken, gebruik je wat nat schuurpapier, een zwaar stuk leer of karton en wat aluminium. oxide-polijstsamenstelling. Alles bij elkaar opgeteld, minder dan tien dollar aan apparatuur.

Afhankelijk van hoe beschadigd je mes is, gebruik je een korrelig schuurpapier van 400K op een plat oppervlak zoals de rand van de tafel of een gladde plaat. Plaats de rand van het mes omlaag en sleep het over het natte oppervlak van het papier in een hoek van elf graden. Op dit moment denk je een elf graden hoek? Hoe ziet een slijphoek van elf graden eruit?

Er zijn twee slijptips voor je wetsteen om dit uit te zoeken. Neem een ​​briefje, vouw het hoekje naar hoek om je een driehoek te geven. Pak de nieuw gevormde gevouwen rand en vouw hem opnieuw naar de bodem. Je hebt nu een driehoek van tweeëneentwintig graden. Vouw het opnieuw en nu heb je een driehoek van 11 en een kwart. Goed genoeg. De bovenste rand van de driehoek vertegenwoordigt uw mes en de onderkant van de driehoek vertegenwoordigt uw slijpoppervlak.

http://www.praxis.nl

Gerelateerde artikelen

Cilinderslot openen met lockpick setje

Waarom trouwen op een kasteel?

Familieweekend? De Veluwe!