Risingflowradio
Image default
Hobby en vrije tijd

Cilinderslot openen met lockpick setje

Voor het openen van een slot met lockpicking, kun je het beste een lockpick gebruiken die specifiek ontworpen is voor dat slot.

 
 
Het is daarom belangrijk om eerst goed onderzoek te doen over het slot dat je wilt openen. Je kunt dit doen door verschillende technieken uit te oefenen. Zo kun je erachter komen hoe de pin positie’s in het slot zich ongeveer hebben gepositioneerd.
 

 

Pin positie inschatten

Je kunt dit doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een raking techniek of door een lockpick gun in te zetten.
 
In beide gevallen kun je aan de hoeveelheid pinnen die geset worden ontdekken hoe de pin positie’s zich ongeveer hebben opgesteld.

 

Single Pin Picking

Wanneer je het slot hebt getest met de raking techniek of met behulp van de pickgun. Dan kun je daarna de SPP techniek in zetten. De SPP techniek ook wel Single Pin Picking genoemd is een techniek waarbij je per pin individueel ze afgaat om erachter te komen of ze al op de juiste positie staan. 
Deze techniek is redelijk lastig om uit te oefenen en ik adviseer dan ook altijd om deze techniek eerst te oefenen met een doorzichtig oefenslot. Zo kun je namelijk zien wat er gebeurd in het slot en kun je beter inschatten of je het goed doet of niet.

http://theamazingking.com/lock-spp.php

Gerelateerde artikelen

Waarom trouwen op een kasteel?

Familieweekend? De Veluwe!

Een eenvoudige en goedkope manier om uw houtgereedschap te slijpen.