Risingflowradio
Image default
Aanbiedingen

Wat is internetradio en waarom zou ook jij naar de internetradio moeten luisteren?

Qmusic, Radio 10 of zelfs Radio 2 – er zijn heel wat verschillende radio stations in Nederland waar we naar kunnen luisteren.   

Wat is internetradio 

Tegenwoordig, met de opkomst van streamingdiensten, variërend van films, series en zelfs educatieve cursussen, kan het een beetje overweldigend zijn om actief iets nieuws te kiezen om van te genieten. 

Misschien ben jij een van die mensen die graag herinneringen ophaalt aan die momenten waarop je afstemde op de radio en werd blootgesteld aan een verscheidenheid aan nummers die je zelf nooit zou kunnen vinden, in plaats van te moeten vertrouwen op een algoritme dat voor jou de nummers kiest. 

Terwijl de radioverbinding er nog is, kan het een beetje lastig zijn. Al deze advertenties, repetitieve afspeellijsten, slechte audiokwaliteit en soms slechte overdracht doen je beseffen waarom mensen in de eerste plaats de overstap naar streamingdiensten maakten. 

Maar wat als ik u vertel dat je het charmante aspect van live-inhoud van radiostations kunt hebben met de transmissie kwaliteit van streamingdiensten? De internet radio!  

Wat heb je nodig om naar internetradio te luisteren 

In tegenstelling tot de traditionele radio-uitzendingen waarvoor je effectief een radio nodig hebt om de radiosignalen op te vangen, is internetradio veel minder bijzonder: alles wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding op je afspeelapparaat. 

Met andere woorden, je smartphone, tablet, computer of Smart Speaker is genoeg om naar jouw favoriete internet radio te luisteren.  

Waar kun je naar internetradio luisteren 

 Er zijn heel wat verschillende websites die een overzicht aanbieden van internet radio stations. Over het algemeen heb je twee verschillende soorten internet radio waar je kan online radio luisteren 

Ten eerste heb je de internet radios die enkel over het internet uitgezonden worden. Deze radio’s zijn op zich de voorlopers van de podcast, maar verschillen van podcasts in het feit dat de episodes of afleveringen vaak langer zijn of in sommige gevallen zelfs ononderbroken, en dat er natuurlijk heel wat meer muziek wordt afgespeeld. Deze internetradiozenders kunnen werken met zowel ingestuurde MP3’s van radio shows van minstens een uur lang, als met live studio’s waarin radio hosts mensen ontvangen en de gasten toespreken.  

Het grote voordeel aan dit soort internetradio’s is dat je naar vrijwel ieder genre radio kan luisteren – zo zijn er zenders die niets anders spelen dan metal terwijl andere zenders zich concentreren op Bossa Nova of zelfs Spoken Word.  

Ook hebben heel wat bestaande en bekende radio stations die je ook in de ether vindt een internet radio. Dit wil eigenlijk gewoon zeggen dat je naar de radio uitzending kan luisteren via het internet. Dit is erg handig voor mensen die aan de computer werken, die met andere mensen een bureau delen, of gewoon graag van een schitterende geluidskwaliteit genieten.