Risingflowradio
Image default
Bedrijven

Verveling is goed voor je

Verveling is goed voor je. Dat blijkt uit een onderzoek. Door je te vervelen hebben je hersenen namelijk rust. Zij weten niet wat je moet doen. Door je te vervelen ga je opzoek naar dingen die je kunt doen. Daarbij is het zo dat je dan vaak een creatieve oplossing gaat zoeken voor problemen.

Begin met lezen

Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het lezen van een boek. Het lezen van boeken is er gezond en goed voor je mentale gezondheid. Door te lezen ga je verbanden in teksten beter begrijpen en snap je dus sneller de essentie van de tekst. Daarnaast zien we ook dat lezen ervoor zorgt dat je woordenschat toeneemt. Zonder dat woorden hoeft op te zoeken kun je deze namelijk al vaak vanuit de context uitleggen. De woorden die om het moeilijke woord staan zorgen ervoor dat de betekenis deels wordt uitgelegd. Daarnaast zien we ook dat het lezen van boeken ervoor zorgt dat je sneller leest. Dit bespaart je uiteindelijk veel tijd. Een derde voordeel van lezen is dat zelf sneller en beter teksten kunt schrijven. Dit zal je ook veel tijd in de toekomst gaan besparen omdat veel van onze communicatie via teksten verloopt.

Ook schilderen helpt

Naast lezen kun je er ook voorkiezen om met een penseel aan de slag te gaan. Door aan de slag te gaan met een penseel ontwikkel je namelijk je creativiteit nog beter. Dit zorgt ervoor dat problemen nog makkelijker kunt oplossen. Daarnaast zien we ook dat vraagstukken die belangrijk zijn in het leven ook beter worden ingevuld als je je af en toe een beetje verveeld.

https://www.schildersezel-enzo.com/product-category/penselen/