Risingflowradio
Image default
Muziek

Tips voor het vinden van jouw dj

Een dj zoeken kan in sommige gevallen een hels karwei zijn. Iedere dj kan namelijk makkelijk mooie plaatjes van zichzelf schieten, een gelikte website hebben en er gelikt uitzien, dit betekent echter niet direct dat ze ook 100% betrouwbaar zijn.Daarom is het belangrijk dat je je aan een aantal criteria houdt als je een dj huren wil. In dit artikel daarom een aantal tips wat goede maatstaven zijn om jezelf aan te houden wanneer je een dj in wilt huren. 

Waar ben je naar op zoek?

Allereerst belangrijk om te weten; waar ben je naar op zoek. Als je een dj wilt voor een verjaardagsfeestje, hoef je niet de beste dj ter wereld te hebben. Je kan dan ook voor een wat amateuristische dj gaan die zichzelf graag wilt bewijzen. Dit kan in sommige gevallen erg goed uitvallen en daarnaast ben je ook een stuk minder kwijt. heb je echter een dj nodig voor een bedrijfsfeest of een bruiloft is het natuurlijk niet zo verstandig om een onervaren dj daar te hebben. Dan wil je liever voor wat meer zekerheid gaan en weten wat je kan verwachten voor een dj. In dat geval is het dan ook handig om voor een ervaren dj te gaan die vaker heeft opgetreden op dit soort feesten. 

Bekijk reviews op een onafhankelijke site

Vervolgens is het verstandig om te kijken wat andere mensen zeggen over deze dj. Neem hierbij wel in acht dat je dit op een onafhankelijke site doet, aangezien de reviews op de eigen site van een dj soms wel eens gemanipuleerd kunnen zijn. Een onafhankelijke reviewsite zorgt ervoor dat je zeker weet dat de reviews die daar achtergelaten worden eerlijk en oprecht zijn. Vervolgens kan je bij de dj die je interessant lijkt een demo aanvragen en video’s en filmpjes van hem bekijken, om te zien of het wat voor jou is. Als de desbetreffende dj geen demo geeft kan je wellicht ook een keer live naar hem toe gaan, zodat je echt mee kan maken hoe die is. Hierdoor kan je een oordeel vellen op basis van eigen ervaring.

Gerelateerde artikelen

Een onvergetelijke herinnering aan de basisschool met een leuke eindmusical

Muziekles bij Muziekkunde

Een klassieke gitaar kopen voor kinderen wordt een groot succes