Risingflowradio
Image default
Aanbiedingen

Slechte internetverbinding? Het kan zijn dat de router van je buren roet in het eten gooit

Heb je ooit een schijnbaar sterk wifi-signaal gehad, maar had je een langzame onderbroken verbinding? Wellicht had je niet door dat het kwam door de router van je buren, lees snel verder om er achter te komen wat een goede reden kan zijn voor je verstoorde verbinding.

Als u andere wifi-netwerken in uw netwerklijst ziet, kan het probleem zijn dat deze netwerken interferentie op uw netwerk veroorzaken.

Interferentie van het wifi-signaal van een buurman kan een echt negatief effect hebben op hoe goed uw wifi-netwerk werkt. Er zijn echter verschillende dingen die u kunt doen om het effect van deze wifi-signalen op uw netwerk te verminderen.

Waarom zou het draadloze signaal van mijn buur me beïnvloeden?

Als u problemen ondervindt met uw wifi, kan dit te maken hebben met storing van andere netwerken in uw omgeving.

Als de netwerken rondom de jouwe dezelfde frequentie- en overlappende kanalen gebruiken, kan dit ervoor zorgen dat je wifi pakketjes met gegevens laat vallen die je algehele ervaring kunnen vertragen.

Interferentie!

Dit is vooral waarschijnlijk als je in een flatgebouw woont met veel verschillende concurrerende signalen, of als het signaal van je buurman bijzonder sterk is.

Net als bij andere wifi-netwerken, moet worden opgemerkt dat er veel verschillende dingen zijn die interferentie op uw netwerk kunnen veroorzaken. Er is ook een kans dat fysieke objecten interferentie op uw netwerk veroorzaken, dus controleer dit voordat u naar de volgende oplossingen gaat.

Hoe u Wi-Fi-interferentie van uw buren kunt stoppen

Misschien is het eenvoudigste om uw router te verplaatsen. Als je router dicht bij je buren staat, zal het fysiek weg bewegen van zijn wifisignaal een deel van de congestie stoppen. Dit zal waarschijnlijk vooral effectief zijn als u niet zoveel wifi gebruikt in het gebied waar uw router oorspronkelijk was gevestigd.

Als u echter wifi in een drukke omgeving moet gebruiken, zijn wellicht enkele van de volgende stappen meer nuttig.

Gebruik de 5 GHz-frequentie

Als u een dual-bandrouter hebt met de optie om de wifi-frequentie van 5 GHz te gebruiken, kan het instellen van dit probleem de hoeveelheid opstopping die u ervaart aanzienlijk verminderen. Dit is om drie redenen.

Ten eerste is 2,4 GHz de meest voorkomende wifi-frequentie. Als je deze frequentie gebruikt, heb je dus meer kans op congestie van andere netwerken die ook deze frequentie gebruiken (om nog maar te zwijgen over interferentie van apparaten zoals draadloze telefoons, Bluetooth-luidsprekers, etc.)

Ten tweede heeft het 5GHz-netwerk niet zo’n lang bereik als het 2,4 GHz-netwerk. Hoewel het over het algemeen sneller is, betekent het feit dat het niet zo’n lang bereik heeft dat zelfs als je buurman een 5 GHz-netwerk gebruikt, het minder waarschijnlijk is dat je je netwerk bereikt en problemen veroorzaakt.

Ten slotte heeft het 5GHz-netwerk veel meer kanaalopties dan het 2,4GHz-netwerk. We zullen dit hieronder in meer detail bekijken, maar wat het eigenlijk betekent, is dat zelfs als het 5 GHz-netwerk van je buren je kan bereiken, je het kanaal dat het gebruikt kunt veranderen zonder dat dit interfereert met netwerken

https://www.iiav.nl/