Risingflowradio
Image default
Vakantie

Portugal, een ondergewaardeerd vakantieland

Frankrijk en Spanje zijn klassieke vakantielanden. Ook Italië, Griekenland, Kroatië en andere landen zijn bijzonder populair. Portugal blijkt voor veel minder mensen een vakantiebestemming. Onterecht, want Portugal is een geweldig mooi vakantieland.

Perfect vakantieweer

Om te beginnen heeft Portugal het perfecte klimaat voor toeristen. Daardoor is Portugal (vooral de Algarve) een goede zonbestemming. In het zuiden komt de temperatuur slechts zelden onder de 15 graden uit. In de zomer kun je genieten van 30-40 graden warmte.

Levensgenieters

Portugal is echt een land voor de levensgenieter. Zittend op een terrasje kun je, al genietend van een heerlijke port in je lekkere Beeren ondergoed, luisteren naar de typisch Portugese muziek: de Fado. Deze muziekstijl gaat over het leven, de dood en alles ertussen in. Heerlijke muziek, waarmee je tot rust kunt komen.

Prachtige natuur

Ook voor de natuurliefhebber heeft Portugal het nodige te bieden. Vooral het eiland Madeira (dat ook wel het Bloemeneiland wordt genoemd) is geliefd om de natuur. En op de Azoren kun je zwemmen in kratermeren. En dan hebben we nog niets gezegd over de prachtige baaien, stranden en de berggebieden.

Glamping Portugal: de perfecte accommodatie

Mooi weer, mooie natuur en lekker veel buiten zijn. Daar past eigenlijk maar één soort accommodatie bij: de tent. Maar dan niet zo een klein tentje waarin je je moet behelpen, maar een fijne, ruime tent die is voorzien van alle luxe. En dat soort tenten zijn er in Portugal in overvloed. Glamping (glamorous camping) is de perfecte vorm van kamperen. Je bent lekker buiten en leeft met het ritme van de dag, maar je hoeft niet af te zien van de moderne genoegens. Veel glamping tenten in Portugal zijn voorzien van keuken, privé sanitair (soms zelfs een badkamer). Sommige tenten zijn zelfs voorzien van een privé Jacuzzi en wifi. Glamping Portugal is dus écht puur genieten!

https://glampings.nl/portugal

Gerelateerde artikelen

Hoe kies je de geschikte appartement in Praag uit.

Huur een auto en bezoek de beste wijngebieden in Italiƫ

De perfecte reis op maat naar Australiƫ