Risingflowradio
Image default
Vakantie

Huur een auto en bezoek de beste wijngebieden in Italië

Overal ter wereld houden mensen van Italiaanse wijnen omwille van hun goede kwaliteit, hun verscheidenheid, de bescherming van inheemse druivenrassen en hun combinatie met gerechten. Italië is één van de beste landen om te bezoeken als je een geweldige wijntour wil maken. Het is een echte topbestemmingen voor wijnliefhebbers. Zij komen hier om de wijngaarden te bezoeken en ’s werelds beste wijnen te proeven. Laten we eens kijken naar een aantal van de beste wijngebieden in Italië die je moet bezoeken.

Alvorens je de wijngebieden van Italië gaat verkennen, is het belangrijk dat je een transportmiddel kiest. Hoewel er in Italië goed openbaar vervoer is, is de makkelijkste manier om zich te verplaatsen van de ene wijnstreek naar de andere door het huren van een auto. De talrijke autoverhuurdiensten in de Italiaanse wijnstreken maken het heel gemakkelijk om een keuze te maken uit het grote aanbod huurauto’s. Autospanje kan tips en advies geven over het huren van een auto in Italië: https://www.autoitaly.nl/. Zelfs in hotels kan je de prijzen van een huurauto vergelijken voordat je een auto huurt.

Hieronder vind je de beste wijnstreken van Italië die je met een huurauto kan verkennen.

1. Toscane en Umbrië

De mooiste wijngaarden van Italië liggen op de glooiende heuvels van Toscane en Umbrië. De beroemdste wijn van Italië, de Chianti, wordt geassocieerd met Toscane, terwijl de Orvieto en Torgiano worden geassocieerd met Umbrië. Eén van de grootste wijnboeren van Toscane is Banfi. Toscane is ook de Italiaanse regio waar al het langst wijn wordt geproduceerd, vanaf 8e eeuw voor Christus. De inheemse Sangiovese druiven zijn gekend voor het maken van de Toscaanse & Umbrische wijnen.

2. Piemonte

In het noorden van Italië ligt de wijnrijke regio Piemonte. Hier worden enkele beroemde Italiaanse rode wijnen geproduceerd, waaronder de Barolo en Barbaresco. De Po vallei ligt in het centrum van deze regio, die omgeven is door de besneeuwde Alpen in het noorden en in het zuiden dicht bij de Middellandse Zee ligt. Dit unieke klimaat is perfect voor verscheidene wijnen die van de Nebbiolo druif worden gemaakt.

3. Veneto

Veneto is de meest productieve wijnstreek in Italië en is vooral bekend om zijn mousserende Prosecco. Dit is een soort van witte wijn, vaak een schuimwijn maar niet noodzakelijk, die vooral ten noorden van Venetië wordt gemaakt. Prosecco wordt voornamelijk gemaakt van Glera-druiven.

Deze regio is ook bekend om witte wijnen zoals Soave, die wordt gemaakt van Garganega-druiven, en rode wijnen als Valpolicella, Bardolino en Amarone.

4. Trente

Trente ligt in het meest noordelijke deel van Italië en produceert enkele van de meest toonaangevende mousserende wijnen. Het unieke van de hier geproduceerde wijnen is dat ze de klassieke Champagne productiemethode gebruiken. Vergeet ook niet de Moscati Rosa en de super geurende Gewurztraminer uit te proberen.

5. Friuli

Deze streek produceert beroemde wijnen die bekend staan als de ‘superwitten’, gekenmerkt door een lange maceratie. De Friulano is de beroemdste wijn van deze streek, en het is een goed idee om wijn te gaan proeven in de omgeving van Cormons.

De beste manier om van de ene wijnstreek naar de andere te reizen is met een huurauto. Vergeet niet om een grondige vergelijking van huurauto’s en autoverhuurdiensten te maken voordat je een auto huurt. Vergelijk prijzen online en boek ruim van tevoren om de beste aanbiedingen te krijgen. Het verkeer in Italië staat bekend als chaotisch, maar dit is voornamelijk in de grote steden het geval. Op de landelijke wegen langs de wijngaarden is het rustig rijden met een huurauto en kan je volop genieten van Italië.

https://www.autoitaly.nl/