Risingflowradio
Image default
Architectuur

Is een MCZ pelletkachel makkelijk in het gebruik?

Als u een MCZ pelletkachel wilt aanschaffen dan vraagt u zich wellicht af of het veel tijd kost om de kachel aan te steken en te laten branden. Juist een pelletkachel is een stuk makkelijker dan een gewone houtkachel. Als u deze heeft of had dan weet u dat u het vuur in de kachel voortdurend in de gaten moet houden.

Het branden van pellets is kinderlijk eenvoudig

Het is kinderlijk eenvoudig om een MCZ pelletkachel te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is het reservoir vullen met pellets. Pellets zijn korrels van geperst zaagsel. Ze worden gemaakt van zowel hardhout als zachthout. De korrels van hardhout gaan uiteraard langer mee maar zijn duurder in aanschaf. U vult het reservoir van uw pelletkachel met de korrels en vervolgens schakelt u de kachel in. Hierna hoeft u niets meer te doen. De pellets worden milieuvriendelijk verbrand en de kachel verspreidt al snel een heerlijke warmte in de woonkamer of andere ruimte waar u de kachel plaatst. U bespaart hiermee ook nog eens aanzienlijk op het gebruik van gas en stroom voor de centrale verwarming.

Een mooie pelletkachel koopt u nu gewoon online

Bij Ambianza kunt u nu direct een MCZ pelletkachel online bestellen. Deze kachels zijn fraai van vormgeving en passen dus in ieder interieur. U kunt de kachel zelf plaatsen of dit door een vakman laten doen. De kachel moet correct op het rookkanaal van de schoorsteen worden aangesloten om ervoor te zorgen dat u er veilig gebruik van kunt maken. Als u twijfelt of uw schoorsteen geschikt is voor het stoken van hout, laat hier dan een dakdekker naar kijken. Deze kan beoordelen of de schoorsteen moet worden voorzien van een speciale buis om veilig een MCZ pelletkachel te kunnen gebruiken. Gebeurt dit niet dan riskeert u een schoorsteenbrand, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

https://www.ambianza.nl/