Risingflowradio
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gebruik maken van valbescherming

Als je een bedrijf hebt waarbij je vaak klussen doet die op hoogte zijn is het zaak dat je personeel niet valt. Als ze vaak de hoogte in gaan (of juist afdalen) zorg je er het beste voor dat ze goed gezekerd zijn met een vanglijn.

Werken op hoogte

Als je bijvoorbeeld met stellingen werkt die een aantal etages hoog zijn of je werkt juist veel buiten omdat je het onderhoud en de schoonmaak van gebouwen doet zal je personeel vaak de hoogte in gaan. Of denk eens aan werken aan straatverlichting of het snoeien van bomen en dergelijke. Daarbij wordt gebruik gemaakt van apparatuur die de mensen omhoog brengt zoals een hoogwerker maar daarbij is het wel zaak dat ze niet vallen. Om er zeker van te zijn dat er geen ongelukken gebeuren kun je een vanglijn gebruiken.

Diverse soorten valbescherming

Valbeveiliging is in diverse vormen te koop. Zo kun je ook kiezen voor een veiligheidsharnas en voor het verankeren van personen. Daarnaast kun je kiezen voor een valstop zodat je niet te ver naar beneden valt. Als deze gebruikt wordt en iemand onverhoopt toch mocht vallen wordt je val gebroken en ga je nooit ver de diepte in. Dit soort materialen worden ook vaak ingezet bij reddingsacties.

Informeer eerst voordat je een aankoop doet

Als je vanglijnen wilt aanschaffen en eventuele andere valbescherming maar niet goed weet wat het beste geschikt is voor de klussen die je ermee wilt doen win je beter eerst de nodige informatie in. Bij G4S kunnen ze je valbeschermingsproducten aanleveren maar ze geven ook advies over hoe deze het beste te gebruiken en welke geschikt zijn voor bepaalde klussen. Op die manier kies je altijd het product dat het beste bij de klussen en je bedrijf past en waar je daadwerkelijk wat mee kunt doen.