Risingflowradio
Image default
Huishoudelijk

Extra groep aanleggen voor zonnepanelen

Wil je een extra groep aanleggen om zonnepanelen aan de groepenkast te sluiten? Dat kan je laten doen door een elektricien. Je kan een extra groep toevoegen voor je zonnepanelen door een elektricien. De elektriciens weten goed hoe ze een extra groep voor je moeten gaan toevoegen aan je groepenkast. Je kunt kiezen om een extra groep aan te leggen of om een hele nieuwe groepenkast wilt gaan kopen. Wanneer je een oude groepenkast hebt dan moet je een nieuwe groepenkast halen met meerdere groepen. Je kan dat het best doen, omdat een oude groepenkast niet zo veilig is als een nieuwe groepenkast.

Waarom heb je een extra groep nodig 

Zonnepanelen gebruiken veel volt en vangt ook veel op. Je hebt daarom een eigen groep nodig, zodat je geen kortsluiting krijgt in de groepenkast. De zonnepanelen moeten ongeveer zo een 600 watt hebben en dat is ongeveer hoeveel een groep maximaal moet hebben daarom mag je niet meer doen aan een groep. Elektriciens kunnen dus voor je de extra groep aanleggen of een hele nieuwe groep voor je installeren in de meterkast. Wanneer je groepenkast meer dan 600 watt verbruikt dan is er dus een grotere kans op een kortsluiting dus bijna iedereen wijst het ook af om het niet te doen. De elektriciens geven je dat ook voor advies om het niet te doen.

een betere en meer groepen nodig voor een groepenkast

Wanneer je dus een oude groepenkast hebt met te weinig groepen dan kan je metteen een nieuwe groepenkast aanschaffen die meer groepen heeft dan je vorige groepenkast. Elektriciens die weten precies waar alle kabels moeten en ze kunnen alles voor je netjes afwerken, zodat de meterkast niet zo warm wordt en dat de meterkast er niet zo lelijk uitziet omdat je de kabels niet ziet.