Risingflowradio
Image default
Zorg

Dé stichting als je zoekt naar begeleid wonen voor jongeren

Bij de stichting Leviaan kun je als jongvolwassene begeleid gaan wonen in hun centrum. Als je een leeftijd tussen de 18 en 25 hebt, kan dit bij deze stichting. Begeleid wonen voor jongeren kan een uitkomst zijn als je last hebt van psychische klachten. Het voordeel van begeleid wonen in die situatie is dat je zoveel mogelijk geholpen kunt worden om zelfstandiger te worden. Ook leer je om te kunnen gaan met bepaalde situaties. Bij Leviaan ligt de nadruk op jou als persoon. Je zult dus niet precies hetzelfde doen als de andere mensen die op dat moment begeleid wonen.  

Een beeld van het begeleid wonen bij deze stichting

Begeleid wonen voor jongeren duurt ongeveer twee jaar. Je wordt goed en veel geholpen als je begeleid woont bij deze stichting. In die twee jaar tijd ben je waarschijnlijk zodanig gegroeid dat je meer zelfstandigheid hebt. Door de individuele hulp die je aangeboden wordt, wordt er echt gekeken naar wat er voor jou gedaan kan worden. Door die individuele aanpak word je optimaal geholpen. Je ontwikkelt jezelf en je vaardigheden met behulp van de coaching die je krijgt.

Mensen die jou helpen

Bij begeleid wonen voor jongeren hoort uiteraard een woonbegeleider. Deze is er natuurlijk voor je als je ergens hulp bij nodig hebt. Doelen opstellen doe je echter samen met je coach. Dit is dus niet dezelfde persoon. Ook komt er een orthopedagoog bij kijken, die jou ook traint bij je individuele ontwikkeling. Er zijn dus verschillende mensen die je tijdens het traject helpen.

Onderneem gerust dingen met anderen

Bij begeleid wonen voor jongeren heb je een eigen kamer, maar ook ruimtes die je deelt met anderen. Je zult bepaalde dingen zelfstandig doen, maar je hebt natuurlijk ook de tijd en ruimte om met anderen om te gaan. Je kunt samen dingen ondernemen als je dat wiltt, ook buitenshuis. Klinkt dit als de uitkomst voor jou? Neem dan contact op met Leviaan voor meer informatie.

https://leviaan.nl/

Gerelateerde artikelen

Regionale zorgverzekering

Wasbare luiers zijn een verantwoorde keuze voor jouw kleintje én de planeet