Risingflowradio
Image default
Bedrijven

Bent u op zoek naar een iemand voor een goede en professionele gitaarles in Ede?

Dan moet u bij Musiclab! Musiclab verzorgt professionele gitaarlessen in Ede, Elst, Renswoude en Rhenen.

Musiclab verzorgt lessen voor kinderen, tieners, volwassenen en senioren en de lessen worden aangeboden op alle niveaus. Zo zijn er passende lessen voor beginners, gevorderden en experts. Tevens komen alle muziekstijlen aan bod tijdens de lessen; voor ieder is er dus wat wils.

Wilt u graag klaargestoomd worden voor het conservatorium? Ook daarvoor kunt u terecht bij Musiclab.

Van wie krijgt u gitaarles bij Musiclab?

De lessen worden verzorgd door Marno Wieken, hij is muzikant, docent én componist. Marno speelt al gitaar vanaf zijn tiende, hij koos daarom ook ervoor om te gaan studeren aan het conservatorium in Utrecht. Hier studeerde hij af in 1987, tijdens zijn studie heeft hij zijn lessen aangevuld met masterclasses van Abel Carlevaro en sinds 1992 werk Marno zelfstandig als gitaardocent bij Musiclab.

De lessen worden aangeboden in Ede, Elst, Renswoude en Rhenen, elke dag is er les op een andere locatie.

Marno is zelf ook componist. Het bedenken en creëren van muziek is dan ook zijn grote passie. Inmiddels heeft Marno een groot repertoire met stukken van verschillende muziekstijlen. Ook voor muzikale inspiraties kunt u dus bij Marno terecht. Hetzelfde geldt wanneer u van plan bent om naar het conservatorium te gaan, dan wel wanneer u hier al opzit. Vele leerlingen van Marno zijn inmiddels succesvol afgestudeerd op verschillende conservatoriums.

Waar komt de gitaar vandaan?

Weet u eigenlijk wel hoe de gitaar is ontstaan? De voorganger van de gitaar was de kithara. Dat instrument werd gebruikt door de oude Grieken. De precieze overgang van de Grieken naar de Spanjaarden bij dit instrument is onbekend, maar uiteindelijk hebben de Spanjaarden grotendeels bijgedragen aan de ontwikkeling van de guitarra Española. Dé eerste soort gitaar zoals we hem nu kennen.

Het woord ‘gitaar’ stamt af van het Perzische woord ‘taar’ dat snaar betekent.

Wilt u graag beter worden in het spelen van gitaar of wilt u graag beginnen met het nemen van lessen, neem dan contact op met Marno Wieken van Musiclab.