Risingflowradio
Image default
Auto’s en Motoren

Zonder stress je auto theorie halen

Misschien word je bij de gedachte aan een examen al zenuwachtig. Laat ons je vertellen dat dat helemaal niet nodig is. Bij 123 Theorie kun je terecht voor theorie in 1 dag en vrijwel iedereen slaagt in één keer.

De opzet van de 123 Theorie cursus is vernieuwend. Er wordt geen gebruik gemaakt van theorieboeken, je krijgt geen opdrachten mee naar huis en je hoeft überhaupt niet in je eentje te studeren. Zowel de training als het examen vinden op één dag plaats. ’s Morgens wordt de examenstof uitgelegd door aardige, ervaren docenten. Zij weten precies hoe het huidige theorie examen in elkaar steekt.

Ze bereiden alle leerlingen tot in de puntjes voor. Alle leerlingen inderdaad, je krijgt in groepsverband les. De reden hiervoor? Het is gebleken dat je niet alleen van een docent, maar ook van een medeleerling veel kunt leren. Daarnaast is het veel gezelliger en daardoor zul je meer ontspannen zijn. Zowel tijdens de cursus als op het examen.

Bij 123 theorie kun je terecht voor een theoriecursus in Utrecht maar ook in steden als Rijswijk, Goes, Den Bosch en Alkmaar. Onderwerpen die zeker aan bod zullen komen zijn: maximum snelheden, voorrangsregels, inhalen en invoegen, verplichte verlichting voor auto’s en verkeersborden. Verkeersaanwijzingen komen voor op borden boven en langs de weg, maar ook op het wegdek.

Het kan gaan om geboden (voorschriften) en verboden (dingen die niet mogen). Enkele voorbeelden. Een baan of strook met daarop het woord BUS mag alleen gebruikt worden door bestuurders van lijnbussen, autobussen en trams. Bekende tekens op wegen zijn haaientanden. Deze geven aan dat jij als bestuurder voorrang moet verlenen aan andere bestuurders op kruisende wegen.

Kleuren hebben een bepaalde betekenis als het om wegdekmarkeringen gaat. Wit is neutraal en algemeen; de meeste tekens zijn wit. Geel wordt gebruikt als het om een tijdelijke situatie gaat. Groen bij dubbele as-strepen wil zeggen dat je 100 kilometer per uur mag rijden. Blauw, bekend van blauwe zones, zie je langs stoepranden als sprake is van parkeerschijfzones.

https://www.123-theorie.nl/