Risingflowradio
Image default
Woningen

Voordelen van zonwering elektrisch

In de zomer kan de temperatuur in huis al snel oplopen doordat de zon direct op de ramen schijnt. Om te voorkomen dat het zo warm wordt in huis, kun je zonwering aanschaffen. Er zijn tegenwoordig echter zo veel soorten zonwering. Welke is dan de beste? Als we kijken naar binnenzonwering, zijn er jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en shutters. Vervolgens heb je ook nog de keuze uit handmatige zonwering of zonwering elektrisch.

Factoren die meetellen

Er zijn een aantal factoren die beïnvloeden welke soort zonwering het beste is voor in jouw woning. Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor. Zo betaal je doorgaans het minst voor jaloezieën en het meest voor shutters. Daarnaast is het afhankelijk van hoe zonwerend je wil dat de zonwering is. Wil je dat het amper licht doorlaat, of wil je de zonwering in de woonkamer hebben en mag er dus wel licht doorheen schijnen?

 

Elektrische zonwering

Een derde factor waarin de zonwering kan verschillen, is of het elektrisch werkt of niet. Het voordeel van zonwering elektrisch is dat je vanuit elke plek in huis de gordijnen kunt bedienen. Elektrische zonwering houdt de warmte buiten, maar beschermt daarnaast het interieur tegen UV-straling. Je kunt sommige gordijnen ook via je mobiele telefoon bedienen, waardoor je bijvoorbeeld tijdens een vakantie ‘s avonds de gordijnen dicht kunt doen. Je kunt elektrische zonwering in vaste maten kopen, mits jouw raam aan deze maatvoering voldoet. Dat scheelt natuurlijk ook weer in de kosten.