Risingflowradio
Image default
Gezondheid

Onverklaarbare lichamelijke klachten aanpakken met dry needling in Veenendaal

Wie kampt met lichamelijke klachten, krijgt in de helft van de gevallen van een huisarts of behandelend specialist te horen dat deze onverklaarbaar zijn. Soms leidt dit tot de conclusie dat deze klachten psychisch zijn. Alhoewel dat mogelijk is, is dat niet altijd het geval. Fysiotherapie kan helpen bij lichamelijk onverklaarbare klachten. De in Veenendaal aangeboden dry needling kan bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede een onderdeel van die behandeling uitmaken.

Onder behandeling van gespecialiseerde therapeuten

Dry needling wordt in Veenendaal, maar ook op veel andere behandellocaties in het land, doorgaans gecombineerd met oefentherapie en reguliere fysiotherapie. U kunt rekenen op de hulp van een therapeut die ervaring heeft met onverklaarde lichamelijke klachten en deze uiterst serieus neemt. Met uw behandelaar kunt u ook werken aan uw houding en beweging, welke zeer waarschijnlijk invloed op uw klachten hebben. Binnen het bovengenoemde behandelcentrum, dat aangesloten is bij Eerstelijns Beatrixpark, treft u vele specialismen onder één dak. Een multidisciplinaire aanpak is dus mogelijk én zinvol.

Geenszins een alternatieve geneeswijze

Dry needling in Veenendaal behoort tot de zogeheten onconventionele fysiotherapie. Dit is echter heel wat anders dan een alternatieve behandelwijze als acupunctuur, die ook vaak als complementaire behandeling naast reguliere zorg wordt gevolgd. Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit daarvan ontbreekt echter grotendeels. Dit geldt niet voor dry needling, wat een direct en langdurig effect op de spierspanning heeft. Bent u benieuwd of deze behandeling voor u geschikt is? Belt u dan naar het centrum voor meer informatie.

Overige behandelvormen

Het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede biedt overigens tal van andere behandelvormen, waaronder fysiotherapie bij diabetes aan. Fysiotherapie bij diabetes betreft een groepsbehandeling met een duur van twaalf weken. Naast bewegen staat ook de algemene leefstijl centraal. Er wordt samengewerkt met onder andere een diëtist. Behalve over fysiotherapie bij diabetes vindt u over elke behandelvorm meer informatie op de website van het centrum, dat overigens ook ’s avonds en op zaterdag is geopend.