Risingflowradio
Image default
Gezondheid

Intralase ooglaserbehandeling, wat zijn de voordelen?

Intralase behandeling

De Intralase behandeling is een vorm van ogen laseren waarbij de chirurg in het bovenste laagje van het hoornvlies een flapje maakt. Tijdens deze behandeling, die ook wel Intralasik of Femtosecond wordt genoemd, corrigeert de chirurg met een laser het zicht door wat weefsel weg te halen onder het flapje. Hierdoor wordt de bolling van het hoornvlies gecorrigeerd. Na de behandeling slaat de arts het flapje weer terug en zijn hechtingen overbodig.

Verschil tussen Lasek en Intralasik

Intralasik is een variant op de Lasek behandeling waarbij ook een flapje wordt gemaakt in het bovenste deel van het hoornvlies. Het grote verschil tussen de twee behandelingen zit in de wijze van het maken van het flapje. Bij Intralasik wordt dit met een laser gedaan en bij de Lasek behandeling met een mesje. Als je hoornvlies niet te dun is, heeft de Intralase behandeling grote voordelen, omdat de behandeling preciezer is en een beter resultaat geeft. Tijdens het vooronderzoek wordt gekeken voor welke behandeling je in aanmerking komt. Femtosecond is niet altijd mogelijk als er sprake is van dun hoornvlies, een groter risico op oogletsel of bij droge ogen. Alle behandelingen zijn mogelijk bij www.laatjeogenlaseren.nl

De voordelen van de Intralase behandeling

Bij een afwijking van -10 tot +4 is de Intralase methode de meest veilige methode van ooglaseren doordat er geen mesje aan te pas komt. Zowel het maken van het flapje als de correctie van het oog worden gedaan door een computergestuurde laser. Daardoor is het resultaat uitstekend en duurt de ingreep niet meer dan 15 minuten per oog. Afgezien van jeuk of waterige ogen ervaar je nauwelijks napijn en kan je na twee dagen weer aan het werk. Een beter zicht ervaar je al na een halve dag. Het totale herstel is een stuk sneller dan bij andere behandelingen.