Risingflowradio
Image default
Dienstverlening

Het oplossen van uw echtscheiding met echtscheidingsbemiddeling

Wanneer u het woord “echtscheiding” hoort, denkt u automatisch aan ruziënde advocaten, dramatische rechtszaak beslissingen en een opvallende investering van financiële hulpmiddelen. Echter, veel echtparen gaan liever door het echtscheidingsproces heen in een meer minzame, aangename manier met samenwerking om voor elke partij een eerlijke oplossing te bereiken. In deze gevallen kan echtscheidingsbemiddeling de juiste oplossing zijn.

In echtscheidingsbemiddeling werkt een bemiddelaar met beide partijen samen wanneer zij hun behoeften en wensen voor de echtscheiding bespreken. De bemiddelaar kan ervoor zorgen dat elke beslissing die het paar maakt  eerlijk is voor elk van hen en in de toekomst geen aanvullende juridische of persoonlijke complicaties zal opleveren. Hij of zij kan ook stellen helpen bij echtscheidingskwesties die confronterend zijn en moeilijk om over te praten zonder hulp van een onpartijdige derde partij.

Hoewel echtscheidingsbemiddeling niet de juiste keuze is voor iedereen, heeft het veel voordelen over andere soorten opties voor conflictoplossing en procesvoering, zoals:

  • Meer controle over de definitieve regeling, in plaats van vertrouwen op de beslissing van een rechter
  • Verminderde vijandigheid tussen paren die burgerlijk en rustig willen blijven
  • Minder uitgaven in vergelijking met procesvoering en gerechtskosten

Simpelweg omdat het einde van een huwelijk niet betekend dat de twee betrokken personen hun zaak voor de rechter willen brengen. Aangezien rechterlijke beslissingen bindend zijn en geen eerlijk of gunstig resultaat voor elke persoon kan opleveren, kunnen paren een echtscheidingsbemiddelaar kiezen zodat zij meer zeggenschap hebben over hun definitieve regeling en dit open en eerlijk kunnen bespreken.

Meer info over mediation in de echtscheiding

https://offerte.nl/mediation/echtscheiding