Risingflowradio
Image default
Woning en Tuin

Alles over deurbeslag

Deurklinken, rozetten, sleutelschilden en andere accessoires die op je deur of raam zijn geplaatst, vallen onder de verzamelnaam ‘deurbeslag’. Ook deurgrepen, deurknoppen en deurkrukken behoren tot het deurbeslag.

Er is dus veel keuze en deze keuze wordt nog eens uitgebreidt door de verschillende matialen en vormen waarin het deurbeslag te leveren is. Bijna alle soorten deurbeslag zijn te bekijken in een bouwmarkt of showroom zodat je niet voor verassingen komt te staan. Ook online is er een ruime keuze aan deurbeslag te vinden.

Deurknop en deurklink

Een deurknop is ook een manier om je deur te openen en te sluiten. Het heeft vaak een ronde of ovale vorm en moet naar rechts worden gedraaid om de deur te bedienen. Vroeger was een deurknop vaak van hout, maar tegenwoordig worden deurknoppen vaak gemaakt van onder andere messing, chroom of smeedijzer.

Omdat de deurknop stevig moet worden vastgepakt om te kunnen draaien is deze vorm van deurbeslag niet voor iedereen een goede optie. Een deurklink is zeer gebruiksvriendelijk en de horizontale hendel, de klink, hoeft slechts naar beneden te worden geduwd om te deur te openen.

Het gebruik van je deurbeslag

Het is raadzaam om rekening te houden met het gebruik van je deurbeslag voordat je deze vervangt. Heb je bijvoorbeeld weinig kracht dan kun je het beste kiezen voor een deurklink die soepel en makkelijk te bedienen is.

Als je kleine kinderen in huis hebt dan is het misschien beter om te kiezen voor een deurklink en sleutelschild zodat je sommige ruimtes kunt afsluiten. Je kunt je te allen tijde laten adviseren door een specialist zodat je het juiste deurbeslag koopt.

https://www.deurklinken.com