Risingflowradio
Image default
Kinderen

Wat moet je meenemen op een fietstocht?

Wat moet je meenemen op een fietstocht?

Of je nu alleen gaat fietsen of met je vrienden en familie, je moet altijd essentiële fietsbenodigdheden meenemen. Als je van plan bent om met je gezin te gaan fietsen, kun je een goedkope kinderfiets kopen voor je kleintjes. Zo kunnen je kinderen samen met jou een leuke fietsactiviteit beleven. Als je voor het eerst met je gezin gaat fietsen, weet je misschien niet zeker welke essentiële items je mee moet nemen. Als je niet selectief genoeg bent, kun je misschien onbelangrijke spullen bij je dragen die je zullen vertragen. Lees dus verder om erachter te komen welke items je mee moet nemen als je gaat fietsen.

Een fietstas of rugzak

Investeren in een fietstas rugzak is voordelig. Een duurzame rugzak is bestand tegen alle weersomstandigheden. Je kunt ervoor kiezen om je spullen in een rugzak of fietstas mee te nemen. Een rugzak is handig omdat je hem niet aan je fiets hoeft te bevestigen. Hij kan echter te zwaar voor je zijn. Als je geen extra gewicht op je rug wilt, kun je ervoor kiezen om een ​​fietstas mee te nemen. Helaas is de capaciteit van een fietstas kleiner dan die van een rugzak. We geven je een belangrijke tip: zorg ervoor dat je er eentje koopt met reflecterende panelen. Met die panelen ben je zichtbaar op de weg.

Een fles water en snacks

Flessen water zijn de essentiële items die je op je tripje moet meenemen. Je kinderen moeten ook hun eigen fles meenemen in hun rugzak kind. Je moet regelmatig drinken om uitdroging te voorkomen. Water kan ook het energieniveau op peil houden. Of je nu een lange of korte fietstocht maakt, je moet altijd water meenemen. Sommige mensen denken dat het niet nodig is om een fles of bidon met water mee te nemen. Dan kunnen ze tijdens hun reis last krijgen van uitdroging. Het wordt ook aanbevolen om elektrolyten-drankjes mee te nemen. Die kunnen de elektrolyten die verloren zijn gegaan door het zweten aanvullen. Als je je rugzak lichter wilt maken, kun je een bidonhouder aanschaffen en deze aan je fiets bevestigen. Daarnaast moet je wat energierijke snacks meebrengen. Je kunt bijvoorbeeld bananen, noten en energierepen meenemen.

Een EHBO-doos en een fietspomp

Je moet ook een EHBO-doos bij je hebben wanneer je een ritje gaat maken. Zorg ervoor dat je driehoekig verband, pleisters, gaas, zoutoplossing en antibacteriële gel meeneemt. Je kunt deze items in een zip-lock bag verpakken. Ze zijn handig als je een ongelukje krijgt. Verder dien je een mini-inflator of pompje bij je te hebben. Het is een essentieel item om mee te nemen tijdens een lange fietstocht. Houd er rekening mee dat een lekke band altijd kan optreden. Je moet dus voorbereid zijn. Je kunt een kleine fietspomp in je rugzak stoppen. Bovendien kun je hem ook aan je fiets bevestigen. Zorg er vervolgens voor dat je weet hoe je de pomp moet gebruiken. Dat is alles wat je nodig hebt voor elke fietstocht.