Risingflowradio
Image default
Winkelen

Nieuws uit Renkum

Renkum is gelegen in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is een dorp in de gemeente Renkum met ongeveer 16.000 inwoners. Renkum is een aantrekkelijke omgeving voor zowel toeristen als inwoners. Er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Ook is Renkum een levendige gemeenschap met veel evenementen, festivals en activiteiten. Wat er in Renkum gebeurt, is altijd nieuwsgierigheid gewekt.

Overzicht van nieuws en evenementen

Er zijn tal van verschillende gemeenschapsinitiatieven en evenementen in Renkum. Een aantal van de meest bekende evenementen is de jaarlijkse Kermis, het Renkum Oorlogsafval Festival en de Renkumse Paasmarkt. De Kermis is jaarlijks een terugkerend evenement dat mensen uit de hele omgeving lokt en is populair bij jong en oud. Tijdens het Renkum Oorlogsafval Festival worden er objecten tentoongesteld die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Renkum zijn gevonden. Er zijn veel activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ook de Renkumse Paasmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement dat staat voor een leuk dagje uit voor het hele gezin. Er zijn kraampjes, optredens, foodtrucks, kinderactiviteiten en nog veel meer. Verder zijn er ook talloze andere evenementen in en rond Renkum zoals sport- en muziekfestivals, markten, beurzen en culturele of muzikale activiteiten die mensen uit de omgeving aantrekken.

Kranten en media

Om te kunnen volgen wat er allemaal gebeurt in Renkum, kunnen mensen terecht op verschillende lokale websites. De Renkum Gids is een regionaal nieuwssite die afgelopen evenementen en nieuws uit Renkum verschaft. Ook de regionale krant de Renkumer Courant verstrekt onafhankelijk nieuws, informatie over evenementen, kunst, cultuur en sport.

Conclusie

Renkum is een prachtig dorp in Gelderland waar het hele jaar door verschillende evenementen worden georganiseerd. Veel evenementen en nieuws uit Renkum vind je terug op nieuws uit Renkum en in de regionale krant de Renkumer Courant. Daarnaast is het ook leuk om zelf een bezoek te brengen aan Renkum om de lokale cultuur te ervaren en deel te nemen aan de diverse evenementen.

.