Risingflowradio
Image default
Aanbiedingen

Kiezen voor een tandem of een driewieler?

Kiezen voor een tandem of een driewieler?

Je kunt een tandem overwegen wanneer je niet zelf meer op een tweewieler kunt fietsen. Daarnaast heb je ook de optie om een driewieler te kiezen. Beide hebben voor- en nadelen en uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. In dit artikel leggen we de verschillen uit.

 

Voordelen driewieler

Een driewieler is een stabiele fiets die je alleen of samen kunt besturen. Een driewieler is uitermate geschikt voor wanneer iemand moeite heeft met balans houden.

 

Tandem voor volwassenen

Op een tandem zit je met z’n tweeën achter elkaar. Jullie zijn er samen verantwoordelijk voor dat je vooruit komt, de achterste persoon is de bestuurder die de richting bepaalt. Een tandem is geschikt voor volwassenen die graag samen op pad willen, maar misschien niet meer over de kracht beschikken om alleen te fietsen. Een tandem is ook geschikt voor iemand met een beperking die zelf wel kan trappen, maar hulp nodig heeft bij motorische bewegingen en de routebepaling.

 

Tandem driewieler

Deze twee fietsen worden ook gecombineerd. Zo kun je op een tandem fietsen terwijl het op- en afstappen nog altijd gemakkelijk en veilig is!

 

Trapondersteuning

Elektrische trapondersteuning maakt het trappen makkelijker. Dat is fijn wanneer jullie langere tochten willen maken of wanneer een van de twee zo nu en dan even wil stoppen met trappen om te rusten en van de omgeving te genieten. Een elektrische tandem voor volwassenen is een optie waar vrijwel iedereen een leuke middag er op uit kan.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Dan is het een goed idee om eens een proefrit samen te gaan maken om te kijken welke van de opties het beste bij je past. Beide opties zijn even wennen, maar na een aantal keren oefenen zul je met een tandem of een driewieler leuke dagen kunnen beleven!

 

https://www.huka.nl/