Risingflowradio
Image default
Meubels

Hoe werken sta op stoelen?

Hoe werken sta op stoelen?

Heb je een multifunctionele stoel nodig? Investeren in een sta op stoel is gunstig voor je gezondheid en welzijn. Deze stoel biedt verschillende zitposities om aan je behoeften te voldoen. Andere mensen noemen deze stoel misschien een sta- en relaxstoel. Dit komt omdat de stoel zowel staande als liggende posities kan uitvoeren. De meeste stoelen hebben een dubbele motor, zodat je de positie en hoek van elk onderdeel van de stoel afzonderlijk kunt aanpassen. Als voorbeeld, je kunt de beensteun verhogen zonder de rugleuning achterover te leunen. Deze stoel heeft de mogelijkheid om de zitting tot een bepaalde hoek en hoogte te verhogen. Zo kun je gemakkelijk uitstappen en opstaan. Deze functie is erg handig voor mensen met beperkte beweging. Hier zijn vier sta-op stoelmechanismen.

Stijgende beweging

Wanneer je op zoek bent naar een ideale relaxstoel voor ouderen, dan is een sta- en relaxfauteuil een perfecte keuze. Een van de favoriete bewegingen die deze stoel kan doen, is opstaan. Het gemotoriseerde mechanisme brengt de zitting en rugleuning langzaam omhoog om je lichaam in een staande positie te brengen. Deze functie helpt je moeiteloos over te stappen van zitten naar een staande positie. Geen druk meer op je armen, knieën, heupen en benen. Nadat je een staande positie hebt bereikt, kun je de positie van de stoel naar een zitpositie laten zakken. Sommige fabrikanten gebruiken technologie met variabele hoek. Dit betekent dat de gebruikers de positie van de stoel in elke gewenste hoek kunnen instellen. Hierdoor kunnen ze maximale ondersteuning ervaren wanneer ze proberen te gaan staan.

Zittende beweging

Mensen met mobiliteitsproblemen kunnen mogelijk niet gemakkelijk van staande naar zittende positie overschakelen. Ze hebben hulp nodig om hen te ondersteunen bij het verlagen van het lichaam in een zittende positie. Meestal kunnen ouderen met zwakke heupen en knieën niet zitten. Om hun onafhankelijkheid terug te krijgen, loont het dus om te investeren in een sta-op-stoel. Als je wilt zitten, kun je op de knop drukken zodat de stoel in een staande positie wordt geschoven. De motor helpt je ook om te zitten door de relaxfauteuil langzaam te laten zakken. Deze stoel kan je rug en billen ondersteunen. Zo komt er geen druk op je heup en knie. Je kunt comfortabel zitten zonder hulp van anderen.

Voeten omhoog positie

Het verhogen van je voeten wanneer je zit, kan comfort toevoegen. Deze positie kan ook medische voordelen opleveren. Wanneer je je voeten omhoog legt, kun je de druk op het been verlichten. Bovendien kan deze positie ook de bloedcirculatie door het hele lichaam verbeteren. De relaxfauteuil heeft een ingebouwde voetensteun die eenvoudig omhoog gebracht kan worden. Je hoeft dus geen losse poef als voetenbankje aan te schaffen.

Liggende positie

Zoals de naam al aangeeft, kan een sta- en ligstoel een liggende positie uitvoeren. Als je zit, kun je de rugleuning achterover leunen en de voetensteun omhoog brengen. Het kan een perfecte positie zijn om een ​​dutje te doen. Met een ligmechanisme stelt deze stoel de gebruiker in staat om de meest comfortabele ligpositie te bereiken door de rugleuning langzaam achterover te leunen. De gebruikers kunnen kiezen voor een lichte ligstand of een volledige ligstand. Door deze stoel in een liggende positie te zetten terwijl je leest of tv kijkt, krijg je extra gezelligheid.