Risingflowradio
Image default
Particuliere dienstverlening

Beslissen of u uw geliefde wilt bekijken

Nadat een dierbare is overleden, heeft u wellicht de mogelijkheid deze voor de begrafenis te bekijken. Dit vindt meestal plaats in het uitvaartcentrum in een rustkapel of in een mortuarium. U kunt alleen met hen zijn, maar u kunt ook liever bij een goede vriend, familielid of begrafenisondernemer zijn. Beslissen of u uw dierbare wel of niet wilt bekijken, is een zeer persoonlijke beslissing.

U hebt misschien niet de keuze om ze te bekijken, bijvoorbeeld als u uw dierbare moet identificeren, of als u aanwezig was kort nadat ze waren overleden. In deze situatie wil je ze misschien daarna nog steeds in een meer gecontroleerde, rustige omgeving bekijken. Het kan ook zijn dat u niet de behoefte voelt om ze nog een keer te zien.

Als u de keuze heeft om ze wel of niet te bekijken, kan het moeilijk zijn om te weten wat het beste is. Wil je ze herinneren zoals ze waren, of ze weer zien om afscheid te nemen?

Een beslissing nemen

Sommige mensen voelen instinctief dat ze naar hun geliefde moeten kijken; anderen weten dat de ervaring te schokkend voor hen zou zijn. Uiteindelijk is dit jouw beslissing en je moet je niet onder druk gezet voelen door vrienden of familieleden om op de een of andere manier te beslissen. Andere beslissingen waar je ook aan moet denken zijn bijvoorbeeld een rouwkaart of het donorcodicil. Je kunt hier lezen over het donorcodicil.

Als je het niet zeker weet, is het belangrijk om wat tijd te nemen om na te denken over hoe het zou kunnen zijn om ze te zien je beïnvloeden. Probeer je voor te stellen wat het beste is om je te helpen je verdriet te verwerken.

Je beslissing kan ook afhangen van de omstandigheden van hun overlijden. Houd er rekening mee dat als hun overlijden plotseling en traumatisch was, je ervoor kunt kiezen om je ze te herinneren zoals ze waren. De uitvaartondernemer moet u hierover kunnen adviseren en u voorbereiden op hoe ze eruit kunnen zien.

Wat te verwachten

Begrafenisondernemers doen altijd hun best om ervoor te zorgen dat bezichtigingen worden uitgevoerd op een respectvolle en vreedzame manier. Ze zullen je vaak adviseren over wat je kunt verwachten, zoals hoe de kamer eruit ziet, waar je geliefde zal zijn en hoe hij eruit zal zien.

De plek waar je je geliefde ziet, zal een rustige plek zijn. , rustige kamer, meestal eenvoudig gedecoreerd met misschien wat bloemstukken en stoelen. De kist van uw dierbare wordt in de kamer geplaatst zodat u deze kunt bekijken en afscheid kunt nemen. Het vindt meestal niet plaats in een lijkenhuisomgeving, zoals je misschien in films en televisie hebt gezien – begrafenisondernemers doen hun best om de ervaring zo comfortabel mogelijk te maken.

Afscheid nemen

Als je naar je geliefde kijkt, wil je hem misschien aanraken of kussen. Meestal mag dit, tenzij de uitvaartondernemer u anders aangeeft. Vraag het gerust als je niet zeker weet of je ze moet aanraken.

Misschien wil je met ze praten, of gewoon een tijdje in stilte zitten. De manier waarop iedereen afscheid neemt is anders.

Na de bezichtiging

Een bezichtiging kan de eerste keer zijn dat uw verlies echt ‘echt’ aanvoelt, en dit kan een diepe emotionele impact hebben .

Misschien wil je na de bezichtiging met iemand praten, een goede vriend of zelfs een rouwbegeleider. Dit kan je helpen de ervaring te begrijpen en eventuele emoties de vrije loop te laten. Als alternatief wilt u misschien alleen zijn om na te denken.

De bezichtiging zal u waarschijnlijk zeer sterke indrukken en emoties hebben nagelaten. Meteen daarna heb je misschien het gevoel dat het een geheel negatieve ervaring was, maar na verloop van tijd kun je het gaan zien als een belangrijk onderdeel van het rouwproces.

 

https://uitvaartpolis-online.com/overlijdensrisicoverzekering/